Huawei Mate 20 Pro kampt met schermproblemen

15 maart 2019

In november 2018 lanceerde Huawei met de Mate 20 Pro zijn nieuwste flagship smartphone. Een toestel dat werkelijk op alle vlakken uitblonk.

Toch blijkt nu toch niet alles rozengeur en maneschijn te zijn. Er komen ondertussen meer en meer klachten over schermproblemen. Sommige gebruikers hadden er sinds het begin al last van, bij anderen duikt het probleem pas later op.

Over wat soort problemen gaat het dan precies? De getroffen toestellen hebben allemaal last van een groene waas, vergelijkbaar met het noorderlicht, langs de rand van het scherm. Daar komt nog eens bij dat de kleuren van het scherm veel fletser worden dan voordien. De groene waas is duidelijk zichtbaar bij lage helderheid en op een donkere achtergrond, zoals je hieronder kan zien.

Anker

[]

Mate 20 left
Mate 20 center
Mate 20 right
Anker

[]

De Mate 20 Pro heeft een curved OLED scherm. Die OLED schermen komen van twee verschillende leveranciers: LG en het Chinese BOE. Het probleem doet zich enkel voor bij de toestellen met een LG scherm, de BOE schermen lijken er geen last van te hebben.

De oorzaak van het probleem is nog niet gevonden. Dit creëert ruimte voor speculatie. Er zijn twee pistes die nadrukkelijk naar voor komen. De ene stelt dat de lichtlekkage te wijten zou zijn aan de lijm die loslaat als ze te warm wordt. De andere legt de schuld bij het OLED paneel van LG. Het is trouwens niet de eerste keer dat er problemen zijn met LG panelen in smartphones.

Misschien wel belangrijk om te vermelden dat niet alle Mate 20 Pro toestellen hierdoor getroffen zijn. Het zou gaan om de eerste lading toestellen en bij de ene is het probleem al erger dan bij de andere. Vast staat dat dit toch echt niet zou mogen voor een premium smartphone waar je 1000 euro voor neertelt.

Wat moet je doen als jouw toestel last krijgt van schermproblemen? Ga snel mogelijk terug naar de winkel waar je het toestel gekocht hebt. Indien dat niet lukt, neem dan zelf contact op met de klantendienst van Huawei. Normaal gezien zou het geen probleem mogen zijn om een nieuw toestel te krijgen, maar dat werd nog niet officieel bevestigd.

Het blijft wachten op een officiële reactie van Huawei. Lokale afdelingen zoals Finland en het Verenigd Koninkrijk hebben wel al gereageerd, maar een algemene reactie blijft uit.

Eind deze maand komt Huawei met hun nieuwste smartphone in de P serie, hopelijk hebben ze ondertussen maatregelen genomen en krijgt deze niet met dezelfde problemen te maken.

Anker

[]